
Aktivitetstilskuddet gis til frivillige organisasjoner med fylkeslag/regionlag som har som formål å arbeide for likeverd og inkludering av funksjonshemmede, eldre, innvandrere/flyktninger og sårbare grupper.
Midlene skal blant annet bidra til at barn og ungdom får likeverdig deltakelse i samfunnet som sine jevnaldrende, samt utjevning av sosial ulikhet og gi tilgang til kultur for sårbare grupper.
Hvem kan søke?
Alle demokratiske organisasjoner i målgruppen kan søke.
- Søknader skal fremmes elektronisk på eget søknadsskjema.
- 2. For å sikre rettferdig behandling og fordeling av ressurser, tillates kun én søknad per organisasjon per søknadsrunde. Dette bidrar til å gi alle organisasjoner like muligheter til å motta støtte.
- Det kan søkes om tiltak som bidrar til:
- Belysning av funksjonshemmedes livssituasjon, økt samfunnsdeltakelse, økt sosial kontakt eller kompetanseheving.
- Kulturtiltak i organisasjoner som bidrar til utjevning av sosial ulikhet og gir tilgang til kultur for sårbare grupper.
- Søknad om tilskudd til sosial og fysisk aktivitet vil bli prioritert.
- Søkerorganisasjonene skal ha tilknytning til fylket.
- Søkerorganisasjonene skal være demokratisk organisert, ha valgt styre og være registret med eget organisasjonsnummer i enhetsregisteret (Brønnøysundregisteret)
- Minste søknadssum for tilskudd er kr 10 000 kroner. Maksimal søknadssum er 75 000 kroner i aktivitetstilskudd for kultur og økt samfunnsdeltakelse pr. år.
- Søknader som overstiger 75 000 kroner vil bli avslått.
- Det gis ikke tilskudd til innkjøp av rekvisita, utstry eller utbedring av faste installasjoner/eiendom
- Søknaden skal inneholde kostnadsoverslag og finansieringsplan.
- Dersom søker at prosjektet må endres eller avlyses, skal Trøndelag fylkeskommune informeres om dette så fort som mulig. Tilskudd til avlyste tiltak skal tilbakebetales. Endrede tiltak må godkjennes.
- Rapport med prosjektregnskap skal sendes fylkeskommunen etter at aktiviteten er gjennomført. Revidert regnskap og årsmelding sendes fylkeskommunen innen 1. mai året etter.
- Ved mislighold av midler, dersom midler er gitt på falskt grunnlag eller ved mangelfull rapportering kan tilskudd kreves tilbake.
- Rådet for likestilling av mennesker med nedsatt funksjonsevne skal administrere tilskuddsordningen.
- Klageadgang
Etter forvaltningsloven § 2 bokstav b er vedtak som er fattet i medhold av disse retningslinjene et enkeltvedtak som kan påklages jf. forvaltningsloven §28 andre ledd.
Klagefristen er tre uker fra den dato underretningen om vedtaket er kommet fram. Klage sendes til - merket med referansenummeret fra vedtaksbrevet.
Søknadsfrist 1. desember året før.
Les mer om ordningen her
Søknadsskjema åpnes 21. oktober med søknadsfrist 1. desember 2024.