Fag-, svenne- og kompetansebrev

Fag- og yrkesopplæring skriver ut vitnemål og kompetansebevis til alle som har gjennomført fagopplæring. Er du lærling, elev eller lærekandidat som har bestått prøven, vil du få tilsendt vitnemål eller kompetansebevis etter sluttdato i lærekontrakten din. Dersom du er praksiskandidat, blir kompetansebevis tilsendt etter avlagt prøve. Vitnemål/kompetansebevis er det gyldige verdidokumentet som dokumenterer at du har bestått fagopplæring. Ved innsøking til skole eller bekreftelse ovenfor arbeidsgiver er det vitnemålet/kompetansebeviset som skal benyttes.

Utdeling av fag-, svenne- og kompetansebrev 2024

 

De som har bestått fagopplæring i 2023/2024 vil motta invitasjon til fag-, svenne- eller kompetansebrev utdeling ved følgende steder høsten 2024:

 

  • Olavshallen Trondheim - Tirsdag 29. oktober
  • Kulturhuset Steinkjer - Torsdag 31. oktober
  • Gamelgruva Løkken - Torsdag 7. november 

 

 

Duplikat eller ny dokumentasjon

Hvis du trenger kopi av tidligere utstedt vitnemål/kompetansebevis eller nytt fag-, svenne- eller kompetansebrev, kan du bestille det ved å bruke dette skjemaet:

Skjema for bestilling av dokumentasjon

Hvis du bestod opplæringen din i 2023, vil du få invitasjon til fag-, svenne- og kompetansebrevutdeling høsten 2023. Invitasjonen sendes ut på høsten. Hvis du ikke ønsker å delta på utdeling, kan du bestille fag-, svenne- eller kompetansebrev etter 1.november 2023.

Har du endret navn, forbedret karakterer på vitnemål for bestått fagopplæring eller ønsker vitnemål/kompetansebevis oversatt til engelsk?
Da kan du sende bestilling med fullt navn, fødselsdato, gateadresse, postnummer og poststed til:

Fag-, svenne- og kompetansebrevene er i A3-format og er dermed for store til å leveres i postkassen. Du vil motta hentemelding fra Posten når brevet kan hentes.

For å kunne jobbe som helsepersonell i Norge trenger du autorisasjon eller lisens.

Trøndelag fylkeskommune søker om autorisasjon for kandidater som har fullført og bestått fagprøven i helsearbeiderfag og ambulansefag og som har gitt samtykke til dette. Det sendes innmeldingsliste til Helsedirektoratet to ganger i måneden.

Samtykke til at fylkeskommunen kan sende melding til Helsedirektoratet bekreftes av kandidaten i Vigo-appen for fagopplæring. Samtykke kan registreres etter at prøven er opprettet i Vigo og oppmeldingen er godkjent av fylkeskommunen.

Dersom kandidaten ikke gir aktivt samtykke til at fylkeskommunen søker autorisasjon, må kandidaten selv søke autorisasjon manuelt via Autorisasjon og lisens hos Helsedirektoratet.

Vigo app for fagopplæring (guidecloud.se)

Autorisasjon og lisens - Helsedirektoratet

Alle som har tatt et fag-/svennebrev kan bestille et lommefagbevis, på størrelse med et bankkort. Lomefagbevisene produseres av Idemia AS. Bestill lommefagbevis.

Sist oppdatert 16.12.2021