Fag-, svenne- og kompetansebrev

Fag- og yrkesopplæring skriver ut vitnemål og kompetansebevis til alle som har gjennomført fagopplæring. Er du lærling, elev eller lærekandidat som har bestått prøven, vil du få tilsendt vitnemål eller kompetansebevis etter sluttdato i lærekontrakten din. Dersom du er praksiskandidat, blir kompetansebevis tilsendt etter avlagt prøve. Vitnemål/kompetansebevis er det gyldige verdidokumentet som dokumenterer at du har bestått fagopplæring. Ved innsøking til skole eller bekreftelse ovenfor arbeidsgiver er det vitnemålet/kompetansebeviset som skal benyttes.

Utdeling av fag-, svenne- og kompetasebrev 

 

De som har bestått fagopplæring i 2022/2023 vil motta invitasjon til fag-, svenne- eller kompetansebrev utdeling ved følgende steder høsten 2023

 

  • Torsdag 2. november Kulturhuset Steinkjer
  • Tirsdag 7. november Olavshallen Trondheim
  • Torsdag 9. november Gamelgruva Løkken

 

 

Duplikat eller ny dokumentasjon

Hvis du trenger en kopi av tidligere utstedt vitnemål/kompetansebevis eller fag-, svenne- eller kompetansebrev, kan du bestille det her:


Skjema for bestilling av dokumentasjon

Har du endret navn, forbedret karakterer eller ønsker vitnemål/kompetansebevis oversatt til engelsk?

Send bestilling med fullt navn, fødselsdato, gateadresse, postnummer og poststed til:

Siden fag-, svenne- og kompetansebrevene er i A3-format må de hentes hos Posten, fordi de er for store til å leveres i postkassen.

For å kunne jobbe som helsepersonell i Norge trenger du autorisasjon eller lisens.

Trøndelag fylkeskommune søker om autorisasjon for kandidater som har fullført og bestått fagprøven i helsearbeiderfag og ambulansefag og som har gitt samtykke til dette. Det sendes innmeldingsliste til Helsedirektoratet to ganger i måneden.

Samtykke til at fylkeskommunen kan sende melding til Helsedirektoratet bekreftes av kandidaten i Vigo-appen for fagopplæring. Samtykke kan registreres etter at prøven er opprettet i Vigo og oppmeldingen er godkjent av fylkeskommunen.

Dersom kandidaten ikke gir aktivt samtykke til at fylkeskommunen søker autorisasjon, må kandidaten selv søke autorisasjon manuelt via Autorisasjon og lisens hos Helsedirektoratet.

Vigo app for fagopplæring (guidecloud.se)

Autorisasjon og lisens - Helsedirektoratet

Alle som har tatt et fag-/svennebrev kan bestille et lommefagbevis, på størrelse med et bankkort. Lomefagbevisene produseres av Idemia AS. Bestill lommefagbevis.

Sist oppdatert 16.12.2021