Ung kultur møtes (UKM)

Ung kultur møtes (UKM) er i gang i flere kommuner, og i løpet av februar og mars er det ulike aktiviteter og tradisjonelle lokalfestivaler/mønstringer.

Ung kultur møtes (UKM) er i hovedsak for deg som er mellom 13 – 21 år.  Her er det også mulighet for å delta som arrangør, men også enkelte steder med e-sport/gaming. 

Hver kommune har mulighet til å sende representanter til UKM Regionfestival. Her kan de sende deltakere innenfor ulike kulturuttrykk som scenekunst, film, e-sport, kunst, samt unge arrangører. For deg som ungdom er det helt gratis å delta, og dy du får overnatte med deltakere fra din kommune.

I år arrangeres UKM Regionfestival i Akset kultur- og skolesamfunn i Inderøy 21. – 23. april,  og i Gauldal skole- og kultursenter i Midtre Gauldal 28.- 30.april. Ut fra blant annet kjøreavstand fordeles fylkets kommuner på de to ulike arrangementsstedene.

- Ved UKM Regionfestival kan vi love en fullspekket helg med masse aktiviteter, nye venner, fullsatte saler, gaming, workshops, åpen scene m.m. UKM Regionfestival er Trøndelags største kunst og kulturfestival for barn og unge og her finnes også Trøndelags beste publikum – og en helg du seint vil glemme, sier Anna Josefine Kvaløsæter, fylkeskoordinator.

Det beste av alt, er at dette er en arena av, med og for ungdom.

- Delta lokalt – og kanskje er det du som får muligheten til å representere din kommune og oppleve årets UKM Regionfestival, sier Kvaløsæter.

Det er fortsatt mulig å melde seg på i flere kommuner. 

Her kan du lese mer og melde deg på årets UKM

Sist oppdatert 03.02.2023