Ung kultur møtes (UKM) i 2021

Over 3000 ungdommer i alderen 13 -20 år deltar hvert år på lokalmønstring i alle fylkets kommuner. På grunn av koronasituasjonen blir årets UKM litt annerledes flere steder enn tidligere år. 

- I flere kommuner vil det være mulig å se og delta på tradisjonelle lokalmønstringer. Disse er til enhver tid tilpasset lokale smittevernregler. Andre kommuner har i tillegg til, eller erstattet det lokale arrangementet med andre aktiviteter spredd utover hele året, forteller Anna Josefine Kvaløsæter, fylkeskontakt for UKM. 

Her vil det blant annet være mulig å delta på ulike workshops og aktiviteter. Se hele hele oversikten og meld deg på her: https://ukm.no/trondelag/

TV-program og andre arenaer


Ut fra de aktivitetene og lokalmønstringene som gjennomføres i kommunene vil man ha mulighet til å representere egen kommune i et TV-program. I tilknytning til de digitale visningene fra de ulike kommunene vil enkelte kommuner også skape aktivitet lokalt rundt de digitale visningene. Her blir det mulig å sende også «live» fra kommunene. 

Til høsten ønsker vi å skape arenaer det ungdom fysisk kan møtes og skape sammen – gjerne på tvers av kulturuttrykk, kommuner og i mindre grupper.Vertskommunene for i år er Namsos og Ørland, og en god del av aktivitetene blir kanskje avviklet samlet i disse kommunene,  Her kan det være en mulighet til å spille inn ei låt i studio – kanskje med et proft band eller ditt eget? Regissør for musikkvideo? Være gjestekunstner som en del av en større utstilling?

- Rett og slett en dag hvor man kan få jobbe med sitt uttrykk sammen med andre og profesjonelle. Disse mulighetene og flere til blir tilgjengelig ved å delta og engasjere seg i UKM i egen kommune, sier Kvaløsæter. 

Nasjonal e-sport-turnering

Den nasjonale UKM- festivalen, som til vanlig har blitt arrangert i juni, er avlyst – nettopp for muligheten til å skape og gjennomføre flere aktiviteter og muligheter lokalt og regionalt gjennom hele året.

- En mulighet som nå rulles ut nasjonalt er at all ungdom i hele landet kan delta i en e-sport- turnering i dataspillet Rocket League.  Først er det kvalifisering regionalt, før man deretter kan delta nasjonalt. Under kvalifiseringene vil det være kommentatorer og muligheter til å følge med på de ulike kampene som spilles, avslutter Kvaløsæter. 

Les mer på www.ukm.no 

UKM er et kulturmøte mellom ungdommer og en mulighetens arena for å vise frem det du som ung i Trøndelag er opptatt av. Enten det er med bidrag i ei kunstutstilling, på en scene eller på et lerret. Det er også mulig å delta som ung arrangør. I forbindelse med lokalmønstringene arrangeres det i noen kommuner gjerne også workshops.

Utvalgte bidrag fra hver lokalmønstring får være med på større regionmønstringer. Her vil du møte andre ungdommer med et vidt kultursjangerspenn fra fylket. Videre kan man få tilbud om å representere fylket sitt ved den nasjonale UKM – festivalen.

-----

Har du en interessant workshop å tilby kreative UKM ungdommer i Trøndelag?

UKM Trøndelag søker kulturaktører, som gjerne har erfaring med å jobbe med ungdom, til å gjennomføre workshops som er kreative, inspirerende og har en faglig tyngde.

Her kan du lese mer

Sist oppdatert 15.02.2021