Nytt fra DiguT

Nyheter fra DiguT-samarbeidet

Den 8. mai 2019 fattet Rådmannsutvalget i Trøndelag vedtak om ny organisering av arbeidet med digital utvikling i kommunene i Trøndelag. Dette innebærer endring i betegnelser, rolle og sammensetning av de ulike gruppene/elementene i samarbeidet, samt endring av navn. Arbeidet organiseres som et program, og det nye navnet blir DigiTrøndelag. 

Samhandlingsstrategien for digitalisering i Trøndelag ble vedtatt i rådmannsutvalget i mai 2018, og mange kommuner i fylket har sluttet seg til strategien. Man har etter hvert ønsket å legge til rette for et tettere samarbeid med Trondheim kommune, og dette har ført til et behov for å videreutvikle strukturen i samarbeidet. 

Oppgaver
DigiTrøndelag skal bidra til samordnet regional digitalisering herunder strategisk utvikling og kompetanseheving. Samarbeidet skal også gjennomføre felles digitaliseringsprosjekter basert på anerkjent og velprøvd teknologi.

Programstyre
Programstyret fungerer som styringsgruppe for programmet, og skal sikre at alle sentrale beslutningspunkter i prosjektene blir håndtert riktig. Dette innebærer å styre at prosjektene leverer iht. tid, kost og kvalitet iht. til vedtatt mandat. Ferdig mandat for prosjekter vedtas i programstyret.
Trondheim kommune ivaretar ledelse av programstyret ved oppstart av ny organisering. Det vil på sikt være naturlig å rullere ledelsesfunksjonen.

Medlemmer av programstyret er:

  • Elin Rognes Solbu, Trondheim kommune (leder)
  • Vigdis Bolaas, Indre Fosen kommune
  • Trond Stenvik, Overhalla kommune
  • Petter Lindseth, Meldal kommune
  • Knut Aspaas, Trøndelag fylkeskommune
  • En representant fra KS

Programleder
Det planlegges å ansette en programleder, og det vil bli søkt om skjønnsmidler som finansiering i første omgang. Programleder skal ivareta daglig ledelse og oppfølging av prosjekter/satsinger.

Samhandlingen videre
For å forenkle muligheten til å ha en fortløpende oversikt over status og utvikling i de ulike kommunene/regionene i fylket vil man jobbe for å få på plass et arbeidsutvalg med representanter fra de ulike regionsamarbeidene.

Samhandling om digitalisering og digital transformasjon med kommunene og øvrige offentlige aktører i Trøndelag er et komplekst samspill og må utvikles gradvis. En stor geografi med lange reiseavstander er også en vesentlig faktor i dette. Det blir slik sett også viktig å ta i bruk digitale verktøy som kan understøtte kommunikasjonen og samhandlingen underveis mellom kommunene og de ulike aktørene i DigiTrøndelag. E-post blir ikke tilstrekkelig her. Erfaringene gjennom arbeidet i DiguT viser klart et behov for å ta i bruk en eller annen form for digital samhandlingsplattform som kan forenkle og forsterke det praktiske samarbeidet. Dette må avklares på veien videre i DigiTrøndelag.

Allerede oppstartede aktiviteter som «Kompetanseløftet» videreføres inn i ny struktur. 

Les mer om ny struktur HER. 

Det er etablert og etableres lignende samarbeid flere steder i landet, som for eksempel i Rogaland.

 

Sist oppdatert 11.11.2020