User name:

UserExtensions.GetUsername()=

Vinneren av folkehelseprisen 2019 er kåret!

DrømmeDagene ble tildelt årets folkehelsepris under Folkehelsekonferansen i Trøndelag på Scandic Hell Hotel i Stjørdal 4. oktober 2019. Folkehelseprisen deles ut hvert år og er en anerkjennelse som gis på grunnlag av betydelig innsats innenfor folkehelsearbeid.

Vinner av Folkehelseprisen 2019: DrømmeDagene ved Silje Dahl Bjørgvik og utdeler Geir Arild EspnesVinner av Folkehelseprisen 2019: DrømmeDagene ved Silje Dahl Bjørgvik og prisutdeler Geir Arild Espnes. Foto: Nina Glærum

DrømmeDagene i Verdal har gjennom å møte ungdommene der de er vist at de er gode nok til å kunne finne sin plass i arbeidslivet. Ønsket er ikke å endre den unge, men å fylle på og inspirere til å ha lyst til å delta i samfunnet. Å ha tro på at de har noe å bidra med, er viktig for forståelsen av seg selv.  

Kandidaten ønsker gjennom et annerledes kursopplegg å bygge opp de unge til å se sine ressurser, og utvikle et godt selvbilde. De unge må oppleve at de fortjener å høre til på en arbeidsplass, og i samfunnet, og at ressursen de bringer inn i jobben er verdifull og viktig. De unge preppes for arbeidslivets krav og muligheter ved å fokusere på mye mer enn CV og jobbsøknad. Her vektlegges like mye alle de andre primære og enkle tingene i hverdagen som påvirker ungdommene sin arbeidsevne!

I statuttene for Folkehelseprisen står det at «prisen er en anerkjennelse som gis på grunnlag av betydelig innsats innenfor folkehelsearbeid. Folkehelseprisen skal være en stimulans og har til hensikt å skape økt oppmerksomhet om folkehelsearbeid. Folkehelseprisen skal gå til en enkeltperson, en gruppe mennesker eller en enhet som for eksempel en institusjon, en avdeling eller en organisasjon og er en honnør til en innsats utenom det vanlige. Det kan være en «hverdagshelt» som gjør et stort arbeid i det stille, eller en virksomhet som gjennom sitt virke fremviser nytenkning og engasjement som kommer folkehelsen til gode».

Prisen deles ut i forbindelse med Folkehelsealliansen sin årlige folkehelsekonferanse og består av et nydelig glassbilde laget av kunstneren Heidi Midsel Bullen,
- samt et diplom

Arbeidsutvalget i Folkehelsealliansen i Trøndelag mottok innen fristen tre ulike forslag til vinnere av Folkehelseprisen 2019.