Vinneren av folkehelseprisen 2018 er kåret!

På folkehelsekonferansen den 5. oktober 2018 ble Geir Arild Espnes kåret til vinneren av årets folkehelsepris. Folkehelseprisen deles ut hvert år og er en anerkjennelse som gis på grunnlag av betydelig innsats innenfor folkehelsearbeid.

Geir Arild Espnes har bidratt betydelig med å sette folkehelse på dagsorden nasjonalt og internasjonalt. Kandidaten har drevet forskning, undervisning, foredrag, prosjektutvikling og nettverksbygging for å fremme folkehelsen. I 2009 stod den nominerte bak etableringen av Senter for helsefremmende forskning, et senter som i dag har knyttet til seg 30-35 forskere gjennom et bredt spekter av forskning på helsefremming blant ulike grupper og på ulike arenaer. Kandidaten har etablert det norske nettverket for helsefremming, men er også initiativtaker til etableringen av European forum for health promotion reseach. Et langvarig samarbeid med Australian National University, University of Papua New Guinea og etablering av et nytt helsefremmende senter i Singapore, vitner om en kandidat med gjennomslagskraft og høg faglig integritet. Sist, men ikke minst, vedkommende er også akiv i politikken og benytter enhver anledning til å fremme behovet for en bedre folkehelse for alle!

I statuttene for Folkehelseprisen står det at «prisen er en anerkjennelse som gis på grunnlag av betydelig innsats innenfor folkehelsearbeid. Folkehelseprisen skal være en stimulans og har til hensikt å skape økt oppmerksomhet om folkehelsearbeid. Folkehelseprisen skal gå til en enkeltperson, en gruppe mennesker eller en enhet som for eksempel en institusjon, en avdeling eller en organisasjon og er en honnør til en innsats utenom det vanlige. Det kan være en «hverdagshelt» som gjør et stort arbeid i det stille, eller en virksomhet som gjennom sitt virke fremviser nytenkning og engasjement som kommer folkehelsen til gode».

Prisen deles ut i forbindelse med Folkehelsealliansen sin årlige folkehelsekonferanse.

Prisen består av et nydelig glassbilde laget av kunstneren Heidi Midsel Bullen,
- samt et diplom.

Arbeidsutvalget i Folkehelsealliansen i Trøndelag mottok innen fristen
6 ulike forslag til vinnere av Folkehelseprisen 2018.