Snart starter arbeidet i Kongens gate i Trondheim

Jo Bernt Brønstad og Christer Blomkvist. Bilde
Signerte avtale: Direktør for avdeling veg i Trøndelag fylkeskommune, Jo Bernt Brønstad (t.v.), signerte fredag 12. januar avtalen med PEAB Anleggs distriktssjef Christer Blomkvist (Foto: Miljøpakken).

Fredag 12. januar 2024 ble kontrakten mellom Trøndelag fylkeskommune og PEAB Anlegg signert. Kontrakten innebærer bygging ny trafikkløsning i Kongens gate i Trondheim.

Arbeidet skal gjøres på strekningen mellom Ilevollen og St. Olavs gate, og prosjektleder i Trøndelag fylkeskommune, Knut Forsmark, sier de nå er i gang med prosjektering.  

- Det betyr at vi tidligst får til å starte før sommeren. Målet er å være ferdig med anlegget i slutten av 2026, sier han. 

Bedre å ta buss og trikk 

Vegarbeidet betyr naturlig nok at det blir mer krevende å ta seg fram i dette området. 
- På kort sikt betyr det at det blir vanskeligere for byens befolkning å kjøre i Kongens gate. Det vil ikke være stengt hele tiden, men det blir mer krevende å ta seg fram, sier Forsmark. 

Etterhvert som arbeidet skrider fram blir trafikkforholdene bedre. Det skal blant annet bygges en egen kollektivtrasé.  
- Dette kan bidra til færre buss- og trikkeforsinkelser. Det blir kort og godt enklere å ta trikk eller buss, sier prosjektlederen. 

Godt samspill 

Prosjektet gjennomføres som en totalenterprise med samspill. Dette betyr at en sammen med entreprenøren finner best mulige løsninger.  

- Tidligere har det vært vanlig at fylkeskommunen har prosjektert ferdig løsningen som deretter entreprenøren har gitt en pris på. Nå velger vi å la entreprenøren være med å finne løsningen i et håp om at det gir best mulig pris, sier han. 

Trøndelag fylkeskommune er som de fleste andre opptatt av bærekraft og miljø. Derfor stilles det krav om nullutslipp for anleggstransport og lastbiler. Det betyr at det mest sannsynlig vil være elektriske maskiner som gjør jobben i Kongens gate. 

Les mer om prosjektet i Kongens gate her.

Kontaktperson:

Knut Sørlie Forsmark
Teamleder
74 17 90 63 971 27 331