Her er mottakerne av årets idrettsstipend

(F.v.) Camilla Rånes By, Dominika Jamrozy, Janne Charlotte Thoresen Nordnes, Thea Asphaug, Håkon Moe Berg, far til Einar Hedegart, Rune, og mor til Ole Indergaard, Eva, som tok imot prisen på deres vegne, og leder av hovedutvalg kultur i Trøndelag fylkeskommune, Jan Grønningen. Vebjørn Gråberg kunne ikke være tilstede på utdelingen.

Trøndelag fylkeskommune delte ut åtte idrettsstipend under idrettens hederskveld 3. november.

I år fikk fylkeskommunen hele 176 søknader til idrettsstipend. Stipendsummen er på totalt 200 000 kroner og blir fordelt mellom åtte mottakere. Summen på hvert stipend er på 20 000 kroner til 30 000 kroner. 

Stipendene ble delt ut under idrettens hederskveld i Trondheim, som blir arrangert av Trøndelag idrettskrets. Her hedres også store prestasjoner i toppidrett, bedrifts- og studentidrett, gode arrangementer og ildsjeler fra trønderske kommuner.

Først på programmet sto en tale fra fylkesordfører Tomas Iver Hallem, som blant annet snakket om viktigheten av idretten som møteplass. 

– Dere som sitter her i salen er med og danner dette fellesskapet. Et fellesskap der folk vil være fordi de trives, og fordi de ser at man får til noe sammen. Idretten er med og skaper en vi-følelse, med en felles forståelse og drivkraft for at vår idrett skal gjøre det godt. Dette tror jeg er limet som kommer til å holde oss sammen i årene fremover, og det vil være viktig at vi alle sammen investerer i det i fremtiden, sa Hallem fra scenen. 

Idrettens hederskveld startet med tale fra fylkesordfører Tomas Iver Hallem.


Etter Hallems tale fulgte utdelingen av årets idrettsstipend fra leder for hovedutvalg kultur, Jan Grønningen. 

– Det er i dag en ære for meg å dele ut årets idrettsstipend. Idrettsstipendet skal bidra til å gi yngre idrettsutøvere, trenere og tillitsvalgte innen idretten inspirasjon til videre satsing og personlig utvikling i sin idrett, sa Grønningen fra scenen. 

Her får årets mottakere diplom og blomster på scenen. Leder for hovedutvalg kultur, Jan Grønningen, presenterer hver vinner.


Årets mottakere 

Thea Asphaug

Thea Asphaug. Foto: Pic Deal


Thea Asphaug er 17 år, kommer fra Rennebu og er utøver i Taekwon-Do. Hun representerer Oppdal Taekwon-Do klubb og er en del av landslaget i Norges Taekwon-Do forbund. Thea er norgesmester og satser nå mot EM i Slovenia neste år, hvor hun konkurrerer i både sparring og mønster. 

Camilla Rånes By

Camilla Rånes By. Foto: Dkpcycling.

Camilla Rånes By er 19 år, kommer fra Stjørdal kommune og er landeveissyklist. Hun er en del av det norske sykkellandslaget og sykler i år for CK Viktoria, og det irske profflaget Torelli i sin første sesong som eliterytter. Camilla ble norgesmester i U23 tidligere i år og har også internasjonale plasseringer. 

Janne Charlotte Thoresen Nordnes

Janne Charlotte Thoresen Nordnes er snart 18 år, kommer fra Trondheim og spiller håndball. Janne representerer Byåsen IL og har tidligere spilt for blant annet Utleira IL, hvor hun var med på å vinne 2.-divisjon sesongen 22/23. Janne har etablert seg på juniorlandslaget og deltok i U19 EM nå i sommer. 

Dominika Jamrozy 

Dominika Jamrozy. Foto: Egil Aune

Dominika Jamrozy er 19 år og fra Stjørdal og er utøver og trener i svømming. Hun representerer Stjørdalsblink svømming og er hovedtrener i klubben. Dominika får idrettsstipend på bakgrunn av sin innsats som ung leder i svømmesporten. Hun har også tatt initiativ til å starte svømmeopplæring for voksne som et lavterskeltilbud. 

Ole Indergaard

Ole Indergaard er 18 år og fra Trondheim og spiller i dag ishockey for Storhamar ishockeyklubb på Hamar, hvor han også går toppidrett på Wang videregående skole. Siste sesong var hans beste sesong så langt med U18-landslagssamlinger, flere landskamper og ikke minst i U18 VM, hvor han var en av Norges sentrale spillere. 

Einar Hedegart

Einar Hedegart. Foto: Emil Sørgård.

Einar Hedegart er 22 år og skiskytter fra Inderøy. Han representerer Inderøy IL. Siste sesong var hans beste så langt i karrieren med U23 landslagsplass, gode plasseringer i Norgescup og ikke minst pallplasseringer og stafettgull i junior VM i Kazaksthan. 

Vebjørn Gråberg

Vebjørn Gråberg. Foto: Christoffer Schach.

Vebjørn Gråberg er 20 år gammel, kommer fra Trondheim og er utøver i freeski for Sportsklubben Freidig. Han ble dobbelt norgesmester som juniorutøver og er regjerende norgesmester i Big Air i seniorklassen. Vebjørn har tett oppfølging fra Olympiatoppen i Granåsen og satser denne vinteren på World Cup som viktigste konkurransearena. 

Håkon Moe Berg

Håkon Moe Berg er 17 år, er friidrettsutøver fra Kyrksæterøra og representerer Kyrksæterøra IL. Håkon er en fremadstormende mellomdistanseløper med gode plasseringer nasjonalt og også internasjonalt fra U18 EM i fjor. Håkon er raskest i sin aldersklasse på 800m og 1500m i Norge og topper Europa-statistikken på 1500 meter med en bestenotering på 3,42,43 i år..