Klart for Ungdommens fylkesting

Ungdommer som rekker opp tallskilt
18. - 20. november møtes ungdommer fra hele Trøndelag på Ungdommens fylkesting. Foto: Håvard B. Rødsand

Fra 18. - 20. november deltar 95 ungdommer fra 28 kommuner på årets Ungdommens fylkesting (UFT) i Stjørdal.

Trøndelag fylkeskommune arrangerer det årlige Ungdommens fylkesting (UFT) på Quality Airport Hotel Værnes i Stjørdal, og deltakerne er fra de kommunale ungdomsrådene i Trøndelag.

- UFT er en viktig arena for utveksling av tanker, meninger og diskusjon med jevnaldrende. Dette er trønderske ungdommers mulighet til å påvirke utviklingen av fylket,  og de får være med å skape historie, sier Vegard Sem, leder i Ungdommens fylkesutvalg.

 

Fylkesordfører Tore O. Sandvik sørger for den offisielle åpningen av tinget lørdag 19. november kl. 9. 

På programmet er det mange interessante temaer. Et av dem er russetid og inkludering, og her blir det en samtale mellom representanter fra Ungdommens fylkesutvalg og seks fylkestingspolitikere. Det blir også innlegg om hvordan det er å være samisk ungdom, åpen talerstol og kurs i tale-, debatt- og presentasjonsteknikk for å nevne noe. 

Følgende kommuner er representert på UFT: Frosta, Frøya, Heim, Hitra, Holtålen, Høylandet, Inderøy, Indre Fosen, Leka, Levanger, Lierne, Malvik, Melhus, Meråker, Namsos, Namsskogan, Nærøysund, Oppdal, Orkland, Osen, Overhalla, Rennebu, Skaun, Steinkjer, Stjørdal,  Trondheim, Verdal og Ørland.

Her kan du se programmet for Ungdommens fylkesting

Her kan du også se direktesending av deler av Ungdommens fylkesting 

For spørsmål om arrangementet, ta kontakt med:

Vegard Sem
Leder i Ungdommens fylkesutvalg
Tlf: 900 10 282

Ellen Jermstad Haugan
Koordinator for Ungdommens fylkesutvalg
Tlf: 934 12 703