Sommerles er godt i gang

11 500 trønderske barn har så langt meldt seg på årets Sommerles. Den digitale leseampanjen varer til 31.august.

Korona stopper ikke lesegleden

30 prosent av alle barn innenfor målgruppa har så langt meldt seg på årets sommerles. Dette er tall fylkesbiblioteket er veldig fornøyd med. 

- Vi var spente på om begrensede åpningstider på bibliotekene og færre muligheter til å prate om sommerles på skolene, skulle gjøre leseaksjonen mindre kjent i år. Men det ser heldigvis ikke ut til å ha skjedd her, sier Ingrid Ericsson, Sommerles-koordinator i Trøndelag fylkeskommune.

Sommerles-kampanjen er for skolestartere og helt opp til 7.klasse. 

- Vi har hatt denne digitale leseaksjonen hvert år de siste 5 årene, og det virker som det har blitt en fast sommerrutine for mange. Kampanjen varer frem til 31.august og man kan melde seg på hele sommeren, sier Ericsson.

Mer om sommerles

 

Sommerles.noer en lesekampanje for 1.-7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. På sommerles.no kan barna samle poeng ved å registrere bøkene de leser, lese den spesialskrevne sommerlesfortellingen og løse oppgaver knyttet til denne. Det kommer et nytt kapittel av Sommerles-fortellingen hver uke.

Deltakerne vinner digitale trofeer og små premier som de kan hente på sitt lokale bibliotek. Det er mange premier å velge mellom, og deltakerne får beskjed når de har samlet nok poeng til å hente en premie. 

Slik melder man seg på 

Se boktipsfilmer fra bibliotekene i Trøndelag

Sist oppdatert 30.06.2020