Nå skal det vrimles i ni kommuner

25. oktober - 15. november arrangeres kunst- og kulturfestivalen Vrimmel - både nord og sør i fylket.  I år utvides nemlig festivalen geografisk,  og i tillegg til Indre Namdal, blir det også Vrimmel i Rennebu, Midtre Gauldal og Holtålen.

Årets Vrimmelfestival består av til sammen ca. 430 kulturhendelser i kommunene Namsskogan, Lierne, Røyrvik, Grong, Snåsa, Høylandet, Holtålen, Rennebu og Midtre Gauldal. 

Her er det mange aktiviteter og kulturopplevelser for barnehagebarn og elever i grunnskolen, i tillegg til en rekke åpne arrangementer for både barn og voksne. 

Tryllesforestilling, smykkeverksted og forfatterbesøk

Elevene kan blant annet glede seg til forestillingen Harry Påtter (med Å). Her blander den magiske verdenen til Harry Potter-bøkene seg med de mange illusjonene i tryllekunstnerverdenen. 

Det blir også forfatterbesøk ved noen av skolene.  Med utgangspunkt i boka » Under polarisen»  vil forfatter Line Renslebråten vise at alt liv er en del av et økosystem, og hvor viktig det er å ta vare på miljøet. Under polarisen finnes det alt fra plankton til hval. Alle er avhengige av hverandre. Boka omhandler økosystemet i den sårbare iskantsonen.

Sammen med smykkekunstnerne Josephine Echer og Invild Reinto får elevene lage sine egne smykker. 

I Snåsa og Røyrvik får elevene også lære mer om samiske mattradisjoner, og om hvordan de lager blodpannekaker.

Norsk døvemuseum reiser rundt med Fordom på boks - som er et metodisk konsept der de tar museet ut i skolen. Konseptet er basert på en ny metode for kulturarvformidling, gjennom ulike temabokser som de fysisk tar med seg ut i skolen. De har laget et opplegg som utfordrer deg til å tenke nytt om det du kanskje har tenkt gammelt om fra før.

I dokumentarfilmen Newtopia får elevene oppleve sjamanen og medisinmannen Aman Paksa som lever et liv dypt inne i Indonesias jungel uten penger, maskiner eller motorer, upåvirket av reklame, TV og internett. 

Dette og mye mer får elevene i grunnskolen bli med på under årets Vrimmelfestival. 

Åpne arrangementer

Det er flere åpne arrangementer under årets Vrimmelfestival. 

Fylkesmusikerne i Quintus har med seg vokalist Tricia Boutté fra New Orleans når de portretterer musikk fra samme by. Tricia har sunget hele sitt liv, på scener i hele verden, og med sin kraftige og lekne stemme gjør hun jazz, blues og gospel med sitt særegne preg.  De skal ha konserter i Nordpå fjellhotel, Holtålen , Singsås skole, Midtre Gauldal , Åshuset, Rennebu og Skorovas kapell, Namsskogan.

Qunitus skal også ha flere konserter med den dyktige komponisten og musikeren Frode Fjellheim, i tillegg til flere korps. 

Trioen Pocus gir deg også en intens og nær konsertopplevelse med moderne, klassisk musikk for obo, piano og cello. 

27.oktober er det Teddybjørnens dag, og dette markeres ved bibliotekene i Holtålen og Rennebu. Så alle barn kan ta med bamsen sin på blblioteket denne dagen. 

I Hessdalen blir det åpen dag på UFO-hytta. Visit Hessalen åpner denne dagen UFO-campen, slik at alle som er interessert kan få komme å se de flotte fasilitetene og utsikten. 

I tilllegg arrangeres det flere konserter, tegneseriekurs, quizer, halloweenpartyer, bingo, stand up og mye mer. 

Her kan du se hele programmet

Her kan du laste ned programmet for Lierne, Røyrvik, Høylandet, Namsskogan, Grong og Snåsa 

Her kan du laste ned programmet for Holtålen, Rennebu og Midtre Gauldal