Vrimmelfestivalen 2020

19. oktober - 1.november arrangeres kunst- og kulturfestivalen Vrimmel. Teaterleik, internasjonal kunst og opera er noe av det som står på programmet under årets festival i Ytre Namdal.

Årets Vrimmelfestival består av rundt 170 kulturhendelser fra Leka i nord til Steine i sør, og det er mye å glede seg til. 

- Det blir blant annet flere spennende forfattermøter. Randi Fuglehaug reiser rundt med sin bok Skalla – som er en morsom, magisk og litt trist bok om vennskapet mellom to jenter på en barnekreftavdeling.

- Det er også samisk språkuke og hva passer vel bedre enn å møte forfatteren bak boka En skikkelig flink liten reingjeter, Anne- Grethe Leine Bientie. Hun reiser rundt med bokbussen, forteller festivalsjef Maren Grønli Berg. 

Tradisjonshåndverk, internasjonal kunst og opera

Elevene får også lære om tradisjonshåndverk og oppleve internasjonal kunst. 

- Einar Strand skal lære elever om gamle byggeteknikker og tradisjonshåndverk, og i utstillingen Laget i Verden får elevene oppleve internasjonal smykkekunst laget av kunstnere fra hele verden, sier Grønli Berg. 

Barnehagene får også besøk.  Musikkstudenter ved Nord universitet viser frem til det musikalske eventyret Vennskapsbånd på kryss og tvers? I tillegg blir det opera i forestillingen Minitryll.

Åpne arrangementer

Selv om mye av årets Vrimmel foregår ute på skolene, er det også en del åpne arrangementer på ettermiddag- og kveldstid. 

Det inviteres blant annet til teaterleik med Barbroteateret og foredrag om Nordvegen -leia langs Norskekysten med arkeolog Lars Forseth. 

Det er også duket for en rekke konsertopplevelser. 

- Fylkesmusikertrioen Pocus inviterer til vakre kirkekonserter og Namdal Storband har fått med seg solistene Adrian Jørgensen og Atle Pettersen til en heidundrandes CHICAGO-tribute, for å nevne noe, sier Grønli Berg. 

Koronasituasjonen

Smittesituasjonen gjør at det ikke er rom for å ta inn så mange publikummere samtidig. Det er derfor flere små arrangementer rundt omkring i Nærøysund og Leka.

- Dette åpner for ganske eksklusive og unike kulturopplevelser for publikum, som blant annet Quintus og Øystein Baadsvik skal spille konsert i Øyhuset på Gjerdinga som har drøyt 20 fastboende. Vi har også hatt på fokus på å spre arrangementene utover og gjøre kultur tilgjengelig for flest mulig, fra Garstad kirke i vest til Salsbruket i øst, Steine i sør og ikke minst Leka og Gravvik i nord. 

- I Ytre Namdal har vi mobilisert mange lokale arrangører som sørger for at alt skal gå trygt for seg, og selvsagt i tråd med retningslinjene for smittevern, avslutter fesitvalsjefen. 

 

Hele programmet for Vrimmel finner du her

Her kan du laste ned programmet