Åpnet unikt busskur i Stjørdal

Busskur med kunst og  tegninger
Verdens kuleste og koseligste busskur Foto:Tobias Liljedahl

7. juni åpnet verdens koseligste busskur i Stjørdal. Elever fra Ole Vig videregående skole har sammen med kunstner Hedda Kristine Bremseth vært med å lage det nye samlingsstedet i byen.

I prosjektet "Hvorfor knuser folk busskur" har kunstner Hedda Kristine Bremset fått med seg elever fra Ole Vig videregående skole. Sammen har de laget et nytt samlingspunkt ved Kimen i Stjørdal. 

Inspirasjonen for utstillingen fikk hun i en periode da det var mye bråk utenfor Kimen kulturhus. Bremseth ville lage og bygge et fint samlingspunkt sammen med ungdommer, og på denne måten også skape debatt om gode møteplasser.

Kommer det til å bli vandalisert? Hva er som utløser at man ødelegger ting? Hvor er det man møtes og henger?

- Prosjektet har bidratt til å se hvilke muligheter vi har,  og hvordan vi i fellesskap skaper noe nytt, forteller Bremseth. 

Kunst
Foto: Tobias Liljedahl

Elever fra frisør, blomster, interiør- og eksponeringsdesign har siden våren 2023 vært med på å designe dette unike busskuret. Sammen med god hjelp fra elever ved byggfag har busskuret tatt form. 7. juni var det endelig klart, og det ble offisiell åpning med blant annet tale fra ordfører, elever og kunstneren selv.  

- Velkommen til åpningen av verdens kuleste og koseligste hangout, sa en stolt kunstner og initiavtaker under åpningen.

Innvielsen av busskuret er en del av Ole Vigs 200-års jubileum.

Busskur
Foto:Tobias Liljedahl

Spennende prosjekt

Eirin Emilie Møinichen Løkken og Tyri Stavnå er to av elevene som har vært med på prosjektet. Sammen med sin klasse på frisør, blomster, interiør- og eksponeringsdesign, har de fått jobbet fra idestadie til ferdig produkt. 

- Vi begynte å jobbe med skisseideer og modeller. Vi stemte på hvilken ide vi likte best, og jobbet videre med denne ideen, forteller Eirin. 

Busskuret fikk de donert av Epsilon Cities, og så fort det var på plass startet arbeidet med maling og utforming av blomstrer fra brusbokser. 

- Vi har også fått mye hjelp fra bygg- og anleggslinja, og dette setter vi ekstremt stor pris på, sier Tyri.  

De forteller om et morsomt, lærerrikt, men også krevende prosjekt. 

- Det har vært både slitsomt og artig. Vi har lært mye om oss selv, og hvor viktig det er å fortsette på et prosjekt selv om du er lei og sliten. Vi lærte også mye om prosessen bak store prosjekter. Gjennom denne perioden har klassen blitt bedre kjent, og samarbeidet mellom elevene har vært ekstremt bra, forteller Eirin. 

Prosjektet har fått 15.000 fra kulturtilskuddsordningen i Trøndelag fylkeskommune. 

Busskur
Foto: Tobias Liljedahl