Trøndelag og Røros på topp igjen

Foto: Marthe A. Vannebo/Elden
Foto: Marthe A. Vannebo/Elden

Trøndelag er igjen landets beste kulturfylke og Røros er for 7.gang landets fremste kulturkommune.

Dette viser kulturindeksen for 2020 som er utviklet av Telemarksforskning i samarbeid med norske kommuner og fylkeskommune. De årlige kulturindeksene er basert på data fra året før. 

Fylkeslista toppes av Trøndelag, Oslo og Vestland. 

Røros på topp for 7.gang 

Helt siden 2012 har Røros kommune blitt rangert helt øverst av alle landets kommuner. I 2014 ble vektinga og målinga av noen av kategoriene endret, og dette er derfor det 7.året på rad der Røros kommune er på toppen av Norsk kulturindeks.  I år etterfulgt av Lillehammer og Nord-Aurdal. Trondheim ligger på 5.plass, og på lista forøvrig er Verdal (32) , Namsos (41) , Stjørdal (45), Oppdal (46), Inderøy (80), Indre Fosen (84). 

Tre bibliotek blant topp 20

Tre bibliotek er blant de 20 beste i landet.  Høylandet ligger på 5.plass, Snåsa på 10. og Holtålen på 12. plass. Her har man sett på utlån, besøk, deltakere på arrangement og aktive voksne lånere.

 

Norsk kulturindeks er en årlig oversikt over kulturtilbud og kulturaktivitet i norske kommuner, regioner og fylker. Indeksen er basert på registerdata fra en rekke offentlige etater, interesseorganisasjoner og foreninger. Målsetningen med Norsk kulturindeks er å beskrive det faktiske kulturtilbudet og den faktiske kulturbruken innenfor kommunen som geografisk område. Indeksen er utviklet av Telemarksforsking i samarbeid med norske kommuner og fylkeskommuner. 

 

Klikk her for å se alle resultater og detaljer for den enkelte kommune, fylke og region. 

Les også: Havner øverst takket være innbyggerne