User name:

UserExtensions.GetUsername()=

"På tur i Levanger" kåret til beste turrute

Trøndelags beste turrute er kåret og vinneren ble "På tur i Levanger".

Under fylkeskommunens fagdag for friluftsliv forrige uke, ble også Trøndelags beste turløype kåret.

SE VIDEO

Om vinneren

Etter invitasjon fra Turskiltprosjekt Trøndelag (fra perrong til perrong) tok Levanger kommune utfordringen og gikk for et omfattende skiltprosjekt med startsted på Levanger stasjon og Stadionparken. 

I juryens begrunnelse står det: Dette er nærturer der folk bor, med god variasjon fra rute til rute. Det er mange flotte turmål innen korte strekk. Meget god informasjon, med brosjyre til alle husstander i kommunen, flotte og kreativt utformet informasjonstavler. I tillegg til sprek layout.

Det er fine skilt – og bruk av små skilt for sentrumsskilting. Skilting med informasjonstavle på Levanger stasjon. - Den første byen i Trøndelag med Perrong til perrong- løsning.

Etter meget jevnt løp med Orkanger og Inderøy ble prosjektet «På tur i Levanger» den juryen kårer som vinner, og som skal representere Trøndelag i landsfinalen og der Norges beste turrute skal kåres, under Stikonferansen i Bergen februar 2019. 

Vinneren fikk en sjekk på 25.000 kroner, blomsterbukett og skilt som viser at dette er Trøndelags beste turløype. 

Publikumspris til Malvikstien

I sommer ble alle prosjekter invitert til å beskrive sin rute. Dette ble gjort via en avstemmingsportal gjennom soiale medier. I alt 10 av 100 turruter som deltok var fra Trøndelag. 

Malvikstien fikk flest stemmer i Trøndelag, og ble derfor tildelt publikumsprisen.