Møteplass om bioøkonomi og samfunnssikkerhet

Profilbilde av seks innleggsholdere: Mihaela Tanase-Opedal, Ida Stuberg, Kari Thyholt, Arnt Egil Aune, Marit Aursand og Pål Talmo er blant innleggsholderne.
Mihaela Tanase-Opedal, Ida Stuberg, Kari Thyholt, Arnt Egil Aune, Marit Aursand og Pål Talmo er blant innleggsholderne.

Hva er bioøkonomiens rolle i en verden i endring? Og hva er status og mulighetsrommet i Trøndelag? Sett av dagen 4. september, hvis du er engasjert i det biobaserte næringslivet.

Meld deg på her

Konferansen er på Scandic Hell Stjørdal, og der får vi blant annet høre mer om:

Sikkerhetspolitiske utfordringer

Lars Peder Haga gir oss en gjennomgang av de store sikkerhetspolitiske utfordringene i verden, og hvordan de kan treffe Norden, Norge og Midt-Norge.

Haga har siden 2011 vært førsteamanuensis ved Luftkrigsskolen i Trondheim, hvor han blant annet har undervist i luftmakt og luftoperasjoner, internasjonal politikk og krisehåndtering. Etter februar 2022 har han vært en mye brukt ekspertkommentator på krigen i Ukraina.

Biosektorenes bidrag til samfunnssikkerhet og beredskap

Forsvarskoordinator Pål Talmo skal snakke om lokal matproduksjon, om det å gå fra fossilt til syntetisk drivstoff på F-35, og om hvor viktig det er å tenke beredskap og samfunnssikkerhet i alt vi gjør. 

Talmo er tidligere oberst fra Luftforsvaret og har bl.a. jobbet som basesjef på Ørland flystasjon og som sjef for Forsvarets logistikkorganisasjon i Midt-Norge og er nå Forsvarskoordinator.

Trønderske eksempler

Kari Thyholth fra Fremtidens Industri forteller om BioVerdi 2.0 og bærekraftige etableringer og investeringer på tvers av jord-, skog- og havnæringene.

Mihaela Tanase-Opedal fra RISE PFI forteller om verdiskaping av sidestrømmer fra landbruket i Norge, med utgangspunkt i mask fra bryggeri, sidestrøm fra potetindustri og sidestrømmer fra kornhøsting.

Arnt Egil Aune fra Aune Transport tar turen for å fortelle om Havila Biogass Trøndelag og sirkulære prosesser på Støren.

Se fullt program her

Meld deg på i dag, og få med deg smakebiter på noe av det som skjer i Trøndelag.