Fikk tidlig julegave

Tomas Iver Hallem, Guri Moum Brede, Berit Rustad, Terje Walderhaug og Torbjørn Strøm. Bilde
Godt tilskudd: Fylkesordfører Tomas Iver Hallem (t.v.) mottok sjekken på vegne av de videregående skolene i Steinkjer 27. november. Her står han sammen med banksjef i Sparebank 1 SMN Steinkjer og omegn, Guri Moum Brede (f.v.), daglig leder Sparebankstiftelsen SMN, Berit Rustad, lærer ved Steinkjer videregående skole, Terje Walderhaug og avdelingsleder ved Steinkjer videregående skole, Torbjørn Strøm (Foto: Privat).

De ti mat- og restaurantfagskolene i Trøndelag får 25.000 kroner hver fra Sparebankstiftelsen SMN.

Foreslo innkjøp 

I starten av november startet en inspirasjonsturné på de ti restaurant- og matfaglinjene ved de videregående skolene i Trøndelag. Dette er opptakten til europafinalen i Bocuse d’Or.

I midten av november var daglig leder i Sparebankstiftelsen SMN, Berit Rustad, på Steinkjer videregående skole i forbindelse med denne turneen. Her møtte hun blant andre inspirasjonskokk Fredrik Totland som tidligere har vært elev ved skolen. Totland kom med flere forslag til restaurantutstyr som han mente skolen burde kjøpe inn. 

- Helt utrolig 

Disse forslagene ble plukket opp av Rustad i Sparebankstiftelsen SMN. Hun begynte å tenke på hvordan stiftelsen kunne gjøre noe for at de lovende kokkene og servitørene kan ble enda bedre rustet når de kommer ut i arbeidslivet. Kort tid etter kunne bekrefte at de ti skolene får 25.000 kroner hver. 

- Pengene skal gå til utstyr og ikke drift og hver skole kan bestemme hva de trenger av nytt utstyr for å øke kunnskap og teknisk nivå i skole hverdagene, sier hun. 

- Dette er helt utrolig. Tusen takk til Sparebankstiftelsen SMN på vegne av oss alle, sier lederen for nettverk for alle restaurant- og matfagskolene, Einar Martin Kålen. 

Han er overbevist om at gaven vil ekstra inspirasjon i undervisningen.   

Vertskap for stor kokkekonkurranse 

Rundt 140 elever på restaurant- og matfag (VG1 og VG2) får besøk av tre topp-kokker i månedene som kommer. 

Dette er en del av arbeidet som gjøres for å forberede hele regionen på at Trondheim og Trøndelag er vertskap for Europafinalen i verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or Europe som skjer 19.-20. mars 2024. 

FAKTA 

Inspirasjonsturné på skolene 
Turneen består av en inspirasjonsdag der elevene og lærer ved skolene får besøk av unge talentfulle kokker. Årets unge kokk Eli Anne Sundset opprinnelig fra Leksvik og som til daglig jobber på restaurant To Rom og kjøkken er med på turneen sammen med Fredrik Totland fra Lierne som har vunnet nordisk mesterskap for lærlinger og som nå jobber ved Speilsalen Britannia Hotel.  

Sparebankstiftelsen SMN er nest største private eier i SpareBank 1 SMN og bidrar med midler til inspirasjonsturneen for videregående elever.  

Turneen gjennomføres av Oi Trøndersk mat og drikke på alle de 10 videregående skolene på oppdrag av prosjektet Bocuse d’Or Europe som eies av Trøndelag fylkeskommune, Trondheim kommune og Næringsforeningen i Trondheimsregionen. 

Kontaktpersoner: 

Sparebankstiftelsen SMN ved daglig leder Berit Rustad på mobil: 909 20 886 

Nettverk for restaurant og matfag i Trøndelag fylkeskommune – Einar Martin Kålen (som til daglig jobber ved Ole Vig videregående skole) mobil 917 14 697 email:  

Prosjektleder Bocuse d’Or Europe May Britt Hansen mobil 99 24 14 15 email: mayhan@trondelagfylke.no 

Les mer om Bocuse d’Or Europe her www.emikokkekunst.no