Bønn til russen

Foto: Elin Solvang

Det er snart påske, og det er fristende å finne på noe sosialt med gode venner og medelever. Men det er viktig at alle bidrar til å hindre spredning av koronaviruset, og det har derfor kommet nye og strengere nasjonale tiltak.

Fylkesdirektør for utdanning, Vegard Iversen, fylkeslege Jan Vaage og leder for Politiets forebyggende enhet Sivert Rannem kommer med følgende oppfordring til våre elever: 

Vi oppfordrer dere alle sammen til å følge de nasjonale smittevernreglene i påsken. Det betyr å ikke treffe hverandre i grupper, dra på hyttetur sammen og lignende. Selv om det er fristende å finne på noe sosialt er det viktig at vi alle bidrar til å hindre spredning av koronaviruset. Kommer vi oss gjennom påsken uten økning i smitte, kommer vi alle sammen raskere tilbake til en mer normal (og sosial) hverdag.

Iversen, Vaage og Rannem

 

Vi gjør spesielt oppmerksom på følgende tiltak:

  • Én-meteren blir nå til to-meteren. Hold to meter avstand til andre der det er mulig, bortsett fra dem du bor med, kjæresten din eller 1-2 faste kontakter om du bor alene. Barn og ungdom kan ha 1-2 faste venner som de kan ha nær kontakt med.
  • Vi anbefaler maks to gjester på besøk. Ha helst kontakt med de samme over tid.
  • Du bør begrense sosiale kontakter mest mulig.
  • Vi anbefaler at alle reiser som ikke er nødvendige utsettes.
  • Alle arrangementer som det ikke er absolutt nødvendig å avholde, bør utsettes.

Gjeldende smittevernregler finner du på regjeringen.no.

Riktig god påske!