User name:

UserExtensions.GetUsername()=

Autospyl og GreenCan til topps på årets fylkesmesse

Automatisk vaffelpresse, kalvekurv og spesialtilpasset søppelbøtte var noen av produktene som ble presentert da 84 ungdomsbedrifter fra hele fylket deltok på årets fylkesmesse 7.mars.

84 ungdomsbedrifter fra totalt 18 videregående skoler deltok på årets messe. Det ble delt ut priser i totalt 18 kategorier, og gjevest av dem alle var nok prisen for beste ungdomsbedrift. I år ble det delt ut en for norddelen og en for sørdelen av Trøndelag. 

Autospyl UB fra Mære landbruksskole gikk av med seieren i norddelen. De har laget et produkt som spyler spalter og gulv automatisk i fjøs. 

- De har identifisert et konkret problem og behov. De har kommet frem til konktrete og kreative løsninger som kan videreutvikles og iverksettes, samt omsettes i markedet. Bedriften er et godt team som har knyttet til seg relevante kompetansepartnere. De har et stort engasjement for bedre dyrevelferd, den norske bonden og den norske maten, sa juryleder Per Anders Folladal

Det var en veldig overrasket gjeng som mottok prisen. 

- Dette var veldig uventet. Vi ble i utgangspunktet med på fylkemessa for moro skyld, men synes selvfølgelig det er ekstra gøy at vi vinner. Nå er vi både spent og nervøs før NM, forteller Julie Seem Holmli. 

Spesialtilpasset søppebøtte 

GreenCan Ub fra Thora Storm videregående skole i Trondheim ble beste bedrift i sør. De har laget en spesialtilpasset søppelbøtte som gjør det lett for kunden å kildesortere. Produktet har en komprimeringsfunskjon slik at den må tømmes sjeldnere. 

- De har uten tvil en veldig innovativ ide som tar for seg et stort hverdagsproblem. De har ferdigstilt et flott produkt med en god løsning og stilig design. Potensialet er veldig stort og ideen er veldig god, forteller juryleder Are Hembre. 

De gleder seg veldig til å vise frem produktet sitt på NM.

- Dette er helt sykt!  Det er mye tungt arbeid som ligger bak, og det er fantastisk at vi nå skal få reise til NM. Vi er klar! forteller gjengen i GreenCan UB

Her kan du lese mer om produktet

Her kan du se flere bilder fra fylkesmessa for ungdomsbedrifter 2018