AutoAgri vant pitchekonkurranse

Fra venstre Vigdis Harsvik, Innovasjon Trøndelag, Jostein Sandvik, Eirik Hovstein,  AutoAgri, Jon Håvard Solum, Grong sparebank og Håvard Belbo, T:lab.
Fra venstre Vigdis Harsvik, Innovasjon Trøndelag, Jostein Sandvik, Eirik Hovstein, AutoAgri, Jon Håvard Solum, Grong sparebank og Håvard Belbo, T:lab.

Seks gründerbedrifter deltok på pitchekonkurranse på Trøndelagsmøtet. Vinneren ble AutoAgri fra Leksvik.

AutoAgri holder på å utvikle en førerløs landbruksmaskin som skal ta vare på jorda og som er tilpasset landbruket i Trøndelag. 

Let's make tractors small again 

Her kan du se AutoAgris pitch

Juryens begrunnelse

Det er 30.000 dieseltraktorer i dag og vi trenger et alternativ. Den traktorløsningen AutoAgri har vil spille på lag med naturen, denpakker ikke jorda som kjente traktorer og den gjør jorda mer fruktbar. Her er det mange vinn-vinn på klima og miljø, forteller Vigdis Harsvik i Innovasjon Norge. 

Den er tilpasset landbruket i Trøndelag, vi driver jo ikke landbruk slik som landbruksmaskinene er laget for. Landbruksmaskinene i dag er laget for landbruk på prærien, vi driver det man kaller alpinlandbruk, så dette er en spesialtilpasset greie for oss.

Det er ikke bare Norge som driver med alpinlandbruk, det er det flere plasser i verden som gjør. Det er et verdensmarked som kan gi økt verdiskaping og sysselsetting i Trøndelag.

Og sist men ikke minst er det viktig å finne ut hvor har man komparative fortrinn, og hvor kan være et mer komparativt fortrinn enn å kombinere landbruk og teknologi. Når man får tatt maskinen i bruk så får man et nytt komparativt fortrinn. Da vil vi være aller fremst til å produsere landbruksprodukter som er bærekraftig.

Vinneren fikk 50.000 av Trøndelagsmøtet og Grong Sparebank. 

Her kan du lese mer om AutoAgri

Andre nyheter

Snakket seg til 50 000 kroner på Trøndelagsmøtet - Les nyhet i NT24