På Trøndelagsstanden står bredden i trøndersk havbruk samla
– Den laksen er noe av det bedre jeg har smakt.
– Dette var fantastisk godt.
Lovordene kommer på rekke og rad fra besøkende på den Trønderske standen. Kokk Thomas Borgan smiler og takker. Han har ansvar for å tilberede smaker fra Trøndelag som en påminnelse om hva vi kan levere av råvarer i verdensklasse.
Treffpunkt Trøndelag
Trøndelagsstanden heter «Treffpunkt Trøndelag» og ligger på et stort område midt i hall F. Fylkeskommunen har rollen som tilrettelegger for aktører innenfor den blå næringa i Trøndelag. Albertine Vian Rekdal i Trøndelag fylkeskommune har jobba lenge med å koordinere og samle de aktørene som står her nå.

Disse kan du treffe på Trøndelagsstanden:
- Marint samarbeid i kommunene Frøya, Hitra, Nærøysund og Trondheim.
- Blå utdanningsløp fra Charlottenlund videregående, Guri Kunna videregående, Ytre Namdal videregående og Trøndelag høyere yrkesfagskole.
- Folla Maritime fra Flatanger, Vaagland verft, Fremtidens Industri, OceanPro, MEOX og AQS, som med sine 17 servicefartøy og 160 ansatte leverer tjenester langs hele norskekysten.
- Opplæringskontoret i Sør-Fosen som viser hvordan næring og lærlinger kobles tettere sammen.
- Marin faggruppe i Trøndelag fylkeskommune sammen med kokk Thomas Bergan.
Åpning av stand
Trøndelag fylkeskommune har koordinert denne møteplassen siden 2003, og i mer enn tjue år har vi vist fram det beste fylket vårt har å by på innen havbruk, teknologi, utdanning og samarbeid.
Mange tok turen for å være med på åpninga av årets stand.

– Vi åpner standen i ei tid der næringa står overfor viktige valg. Fylkestinget har vedtatt å utvikle et veikart for havbruk i Trøndelag, i samarbeid med Sjømat Norge Havbruk Midt. Ambisjonen er tydelig: vi skal ha bærekraftig vekst. Vi skal utvikle løsninger som gir både matproduksjon, arbeidsplasser og langsiktig naturforvaltning.
Det sa fylkesordfører Tomas Iver Hallem i sin åpningstale.
– Trøndelag har vært fødestedet for moderne oppdrett, og vi har ambisjonene og forutsetningene til å være en ledende region også i framtida. La oss bruke dagene her til å knytte kontakter, dele kunnskap og styrke vår posisjon som en region som leverer mat, teknologi og løsninger verden trenger, sa Hallem.
- Aqua Nor er verdens største utstillermesse for teknologi til havbruksnæringa.
- Den arrangeres annethvert år i Trondheim spektrum.
- I år arrangeres den fra 19.-21. august
- Se en oversikt over all aktivitet her: https://aquanor.no/

Årets meny på Treffpunkt Trøndelag er:
- Røkt kolje – servert med potet og kantarellkrem, sprø potet og baconmajones
- Laks fra Frøya «Tataki» – servert med søt basilikum og spicy kålrotsalat
- Kveite fra Rørvik fisk – servert med lokal tomat med hylleblomst, blåskjellmajones og blekksprut-sprøtt
- Hjemmelagde fiskekaker «Tom ka Gai» – servert med squash syltet med nyperoser, røkt blomkålkrem og sennepsurt
- Lyr fra Trondheimsfjorden gravet med trøffeltang – servert med jalapeno, tindved og korianderolje.


