Fv. 17/720 åpner når vegnettet er sikkerhetsgodkjent

Strømnestunnelen på fv. 17. Foto: Trøndelag fylkeskommune.

- Det har dessverre tatt lengre tid enn vi har sett for oss å få åpnet de nye vegene. Vi beklager at det har blitt slik. Målsettingen vår er å åpne så raskt som mulig, sier seksjonsleder Jo Bernt Brønstad i Trøndelag fylkeskommune.

Alle entreprenørene er ferdig med sin del av jobben, og Trøndelag fylkeskommune har overtatt vegnettet. Det eneste som gjenstår før vegene kan åpne for trafikk, er en sikkerhetsgodkjenning av de nye tunnelene. Denne sikkerhetsgodkjenninga er det Vegdirektoratet som gir.

- Vi jobber kontinuerlig med prosessen for sikkerhetsgodkjenning nå, men er fortsatt ikke helt sikre på når vi kommer i mål. Når sikkerhetsgodkjenninga foreligger, kan vi åpne vegene umiddelbart, sier Brønstad.

Les mer om det nye vegnettet, asfaltering av Beitstadsundbrua og bompengeinnkreving

Slik blir de nye vegene

I videoene nedenfor kan du se hvordan de nye vegene ser ut.

Fv. 17

Fv. 720

Fv. 17 og fv. 720 - 360-graders video

I denne videoen kan du manøvrere deg rundt og se omgivelsene rundt vegen.