Webinarer: Fra gård til gaffel, matsmarte valg

Her finner du webinarene

Første webinar den 17. november 2020

Matsmarte valg: Folkehelse, trivsel og mat i skole, barnehage og VGS-kantina

  • Velkommen ved Frida Ekström, Nettverk Lavutslipp Trøndelag 
  • Innledning ved Oi trøndersk mat og drikke, ved Kristine Rise: mat i et trøndersk perspektiv
  • Mat og måltidsglede med skolemåltid i Trøndelag, ved Liv Gystad, Fylkesmannen Trøndelag
  • Godt eksempel i fra barnehagen: Ilabekken barnehage ved Anita Kvien
  • Godt eksempel i fra kantine: Mære landbruksskole ved Rita Natvig
  • Tid til spørsmål

Se webinaret:

Målgruppe: oppvekst, folkehelse, klima og kantine, ledelse og ansatte i kommunene i Trøndelag, pluss ledelse og ansatte i VGS-kantinene.

Ansvarlig for arrangementet og kontaktperson: Nettverk Lavutslipp Trøndelag, ved prosjektleder Frida Ekström

Webinar fra den 19. januar 2021

Matsmarte valg: Folkehelse, trivsel og mat i helse- og omsorgssektoren

  • Velkommen ved Frida Ekström, Nettverk Lavutslipp Trøndelag
  • Å spise norsk, å spise sesong og å spise opp: hva er klimasmart mat? ved Rune Hedegart, Trøndelag fylkeskommune 
  • Godt eksempel: Helsehuset og kjøkkenet i Malvik kommune, ved Åshild Johansen, Malvik kommune 
  • Godt eksempel: Matsatsing ved Leksvik helsetun, ved Bjørn Erik Vangen, Indre Fosen kommune 
  • Tid til spørsmål

Se webinaret:

Målgruppe: helse/omsorg, klima/miljø, folkehelse og kantine i kommunene, samt kantine på videregående.

Webinar fra den 28. april 2021

Matsmarte valg: Redusere matsvinn - gode eksempler i fra kantine og skole/SFO

Velkommen ved Frida Ekström, Nettverk Lavutslipp Trøndelag

  • Hva er matsvinn: utfordringer og løsninger, ved Hanne Mork Hamre i Framtiden i våre hender Trøndelag
  • Godt eksempel: Kjæsjasup, utgangsdatomat og butikksamarbeid, elevhjelp og valgfag ved Meråker skole, ved Ann Karin Brenntrø i Meråker kommune
  • Godt eksempel: Kutt Matsvinn i kantinevirksomhet, ved Eskild Josten i ISS
  • Tid til å stille spørsmål eller dele erfaringer
Sist oppdatert 30.04.2021