ABC-metoden

ABC (Act, Belong, Commit) for mental sunnhet ønsker å fremme mulighetene for at alle kan holde seg mentalt sunn ved å være aktive, pleie vennskap og relasjoner til andre mennesker, og ved å engasjere seg i aktiviteter som føles meningsfulle.

Logo ABC-metodenABC for mental sunnhet er en nytenkende helsefremmende innsats som utfordrer det eksisterende fokus på risiko og særlig utsatte. ABC står for «Act, Belong, Commit» og ble utviklet i Australia hvor den nå drives av Mentally Healthy Western Australia. Metoden er hentet til Danmark av Statens Institut for Folkesundhed hvor den fikk navnet ABC for Mental Sundhed og er nå tatt til Norge. ABC-metoden er tilnærmingen Folkehelsealliansen i Trøndelag har valgt i arbeidet med å skape en bedre mental helse, som er det nåværende innsatsområdet til alliansen.

Bilde fra Hodebra-kampanjen

Hodebra er en trøndersk kampanje for at folk flest skal ha det bra, og tar utgangspunkt i ABC-metoden. Kampanjen er utviklet for å fremme mental sunnhet gjennom å inspirere til aktive, sosiale og meningsfulle aktiviteter for alle. Hodebra er initiert av Folkehelsealliansen i Trøndelag i samarbeid med Nord- og Sør-Trøndelag Røde Kors og Trøndelag fylkeskommune.

 

Mer om ABC-metoden finner du her:

 

Norsk side: https://abcmentalsunnhet.no/hva-er-abc
Australsk side: https://www.actbelongcommit.org.au

Om Hodebra: https://hodebra.no/

Sist oppdatert 30.12.2022