User name:

UserExtensions.GetUsername()=

Personvern trondelagfylke.no

Når du besøker dette nettstedet, samles det inn informasjon som regnes som personopplysninger. Denne personvernerklæringen forteller hvordan Trøndelag fylkeskommune samler inn og bruker disse opplysningene.

Med "dette nettstedet" mener vi sidene du nå befinner deg på, nettsidene til skolene våre, og andre sider som ligger under Trøndelag fylkeskommune. 

Personvernerklæringen inneholder opplysninger som du har krav på som "den registrerte" (personopplysningsloven §§ 19 og 20), og generell informajon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 første ledd). 

Behandlingsansvarlig

Trøndelag fylkeskommune er behandlingsansvarlig for fylkeskommunens behandling av personopplysninger. For behandlingen av personopplysninger knyttet til nettstedene er det daglige ansvaret delegert til leder for Seksjon kommunikasjon.

Formålet

Formålet med å hente informasjon om den besøkende sin bruk av nettstedene, er for å kunne analysere bruken av nettstedene og tilpasse disse til brukernes behov. Vi samler inn og analyserer denne informasjonen for at du som bruker skal få en bedre brukeropplevelse når du besøker oss. 

Rettslige grunnlag

Det rettslige grunnlaget for behandlingen av personopplysningene er samtykke fra den besøkende. 

Personopplysninger som behandles

Fylkeskommunen benytter løsninger fra en underleverandør - Google Analytics.

Google Analytics

Til bruk i Google Analytics hentes det inn og behandles følgende opplysninger:

  • Hvilken nettside den besøkende var på, nettsidene den besøkende kom fra, og gikk videre til
  • Hvor lang tid den besøkende var på nettsiden
  • Hvilket datautstyr som ble brukt (PC/nettbrett/mobil, operativsystem, skjermstørrelse/oppløsning)
  • Hvilken internettadresse (IP-adresse) den besøkende sitt brukte datautstyr hadde
  • Hvilken nettleser som ble brukt

IP-adressene som sendes Google Analytics er anonymisert. Les mer om anonymisering av IP-adresser her.

Hvor hentes opplysningene fra

Informasjonen hentes fra operativsystemet (datautstyr som ble brukt), internettoppkoblingen (IP-adresse) og fra nettleseren (type, forrige side, åpnet side, neste side, tidspunkt nettside åpnet) og hvor lenge den besøkende var på nettsiden.

Det registreres og oversendes ikke informasjon som brukeren har lagt inn selv.

Er det frivillig å gi fra seg opplysningene

Google Analytics

Ved å bruke nettstedene samtykker den besøkende til at informasjonskapsler blir lagret lokalt i datautstyret, og at innsamlede data om bruk av nettstedene sendes til databehandlere eller til tredjeparter. 

Ved å installere nettlesertillegget «Google Analytics Opt-out» så blir ikke informasjon om aktiviteten på nettstedene gjort tilgjengelig for bruk i Google Analytics.

Slik installerer du Google Analytics Opt-Out.

Sletting og arkivering av opplysningene

Les mer om hvordan Google sikrer de innsamlede data.

Kontaktinformasjon behandlingsansvarlig

Narve Nordmelan, leder Seksjon kommunikasjon

913 08 561

Postadresse

Trøndelag fylkeskommune
Postboks 2560
7735 Steinkjer

Kontakt personvernombudet

Sist oppdatert 12.12.2017