Geisnes ferjekai stenges i uke 49

Geisnes ferjekai skal få ny ferjekaibru. Foto: Trøndelag fylkeskommune.
Geisnes ferjekai skal få ny ferjekaibru. Foto: Trøndelag fylkeskommune.

Fra mandag 30. november kl. 0830 til fredag 4. desember kl. 1600 blir Geisnes ferjeleie i Nærøysund kommune stengt for all trafikk på grunn av anleggsarbeid.

- I perioden ferjeleiet er stengt skal vi heise ut eksisterende ferjekaibru og montere ny, komplett ferjekaibru. Vi benytter lekter og flytende kran til dette arbeidet. Den nye ferjekaibrua vil bli bredere og lengre enn eksisterende bru, forteller teamleder Arild Christensen i Trøndelag fylkeskommune.

Skyssbåt

Som erstatning for ferje mens fergeleiet er stengt for trafikk, vil det bli satt opp skyssbåt som korresponderer med ferjeavganger fra Hofles. Tilbudet blir tilsvarende dagens ferjetilbud med unntak av avgangene markert med gult.

 

På Geisnes går skyssbåten fra ei kai 360 meter vest for ferjekaia. På Hofles legger skyssbåten til på ferjekaia.

Startet i høst

Arbeidene med utskifting av ferjekaibrua startet tidligere i høst.

- Fram til nå har vi utført pelearbeider for landkar og heistårn, samt bygd et nytt landkar bak det eksisterende, sier Christensen.

Arbeidene blir utført av Mesta på oppdrag fra Trøndelag fylkeskommune.

- Samtidig som vi monterer ny ferjekaibru vil det på området være stor aktivitet med meisling av eksisterende betong, terrengarbeider, tilkopling av hydraulikk og strøm, slik at ferjekaia er operativ når stengeperioden er over, sier Christensen.

Væravhengig

Den nye ferjekaibru er produsert i Møre og Romsdal, og skal slepes til Geisnes i forkant av anleggsarbeidet.

- Sjøtransporten av ny ferjekaibru og slep av flytekran er væravhengig. Derfor er det fortsatt noe usikkerhet om arbeidene kan utføres på planlagt tidspunkt. Skulle det bli endringer, sender vi oppdatert informasjon, sier Christensen.